Батьки відповідатимуть за проросійські погляди двох дівчат із Харкова

Вдома у підлітків провели обшуки і знайшли докази "любові" до Росії.

Батьки нестимуть відповідальність за дії своїх неповнолітніх дітей, які підтримують Росію.  

Поліцейські знайшли 14-річну школярку, яка співала гімн Росії на площі Свободи у Харкові і її подружку. Обидві у висловлюваннях підтримували країну-агресора. Але мати дівчини, що виклала цей контент до соцмереж запевняє, що аніше її дитина була просто «за мир».

«Авторці відео 14 років, її вже опитали. Наразі проведено обшук за місцем її мешкання. Вилучено докази. Через підлітковий вік дівчини відповідати за її проступок буде мати, яку буде притягнуто до відповідальності за не виконання обовʼязків щодо виховання дітей. Щодо молодої пропагандистки, то до неї будуть застосовані заходи виховного характеру згідно вимог Кримінального кодексу України. Вчора допитали матір дівчини. Вона стверджує, що донька раніше висловлювала лише позицію «за мир». А от про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито не здогадувалася. Z-ролік, який зняла донька, вона побачила лише після повідомлення класного керівника, запевняє матір. До речі, подружку на відео її також знайшли. Батьків опитали. Вони також притягуються до відповідальності за невиконання своїх обовʼязків», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує, заявили у поліції. На оприлюдненому відео можна почути, як школярка говорить виключно російською, що просить пробачення у громадян України за свій вчинок.

Сергій Болвінов просить батьків неповнолітніх приділяти більше уваги дітям.

Як писав KharkovNEWS.info, поліція знайшла сім’ю дівчини, яка закликала до створення так званої «ХНР» та розклеювала пропагандистські листівки.

Напередодні у соцмережах з’явилися численні дописи про 14-річну ученицю одного з ліцеїв Харкова, яка показувала свою любов до країни, що вторглася в Україну. Дівчина співала гімн Росії, розповідала, що хоче жити у ній, показувала, як клеїть прапор «ХНР» на площі Свободи. Усе це она викладала у своєму Інстаграм. Увечері працівники відділу кримінальної поліції спільно зі співробітниками сектору ювенальної превенції розшукали «героїню».

Джерело

Новости Харькова