Звільненим із полону захисникам з Харківщини будуть виплачувати фінансову допомогу

Після повернення додому захисникам виплатять одноразову допомогу.

Захисникам і захисницям, які повернулися додому після полону, з бюджету Харківської області виплачуватимуть по 50 000 гривень.

Таке рішення учора на сесії підтримали депутати Харківської обласної ради, коли внесли зміни до «Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області». Грошова допомога колишнім військовополоненим передбачена на 2024-2028 роки.

«Відтепер згідно із завданнями та заходами програми передбачена виплата одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, розмір якої складатиме 50 000 гривень», — повідомила пресслужба Харківської обласної ради.

За даними Східного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у 2022 році звільнено з полону 26 мешканців Харківської області, у 2023 – 36, з початку 2024 року – 24 людини. 

Фінансова підтимка надається захисникам для проходження лікування, реабілітації та вирішення соціально–побутових питань. Щороку у бюджеті на наступні п’ять років будуть передбачати надання допомоги 150 звільненим захисникам.

Джерело

Новости Харькова