«Збивати ракети, що летять по Харкову, не вистачить жодних засобів» — речник Повітряних сил

Росіяни б'ють по прифронтових територіях зенітними керованими ракетами.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, як можна захистити Харків від обстрілів російськими ракетами С-300.

На російських складах залишаються тисячі ракет типу С-300, якими, зокрема, окупанти завдали удару по Харкову пізно увечері 10 січня. Аби збивати таку кількість ракет, Україна не має засобів. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат у відповідь на питання щодо захисту Харкова.

«Укриття тут безальтернативне, потрібно це розуміти. Дуже мало часу у людей для того, щоб піти в те укриття, коли атакує балістична чи зенітна ракета по балістичній траєкторії. Там лічені хвилини. Треба це прекрасно розуміти, що якщо є, оголошено тривогу із загрозою застосування балістики, то це не просто так оголошується. Що робити Силам оборони? Ну, зрештою, все, що можуть, Сили оборони роблять на цьому напрямку. Зрозуміло, що збивати тисячі ракет С-300, які Росія має зараз на складах, у нас не вистачить жодних засобів. Тому кращий метод — це знищення саме цих пускових установок на території, звідки запускають ракети. Потрібно достатньо мати високоточне потужне озброєння для того, щоб зменшити кількість саме тих батарей, дивізіонів С-300, які сьогодні Росія розташувала по передній лінії», — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ зазначив: українські захисники знищують зенітно-ракетні комплекси С-300 і С-400 та пускові установки росіян на різних напрямках.

«Часто ми бачимо у зведеннях, звітує Генеральний штаб, що знищено один комплекс, другий комплекс, пускова установка С-300. Намагаються це робити також пілоти ракетами HARM на різних напрямках. І також артилерія, безпілотники українські теж завдають ударів по засобах ППО противника, я маю на увазі С-300, С-400, що тероризує прифронтові міста саме зенітними керованими ракетами», — розповів Ігнат.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти вдарили по Харкову близько 22:30 10 січня. Із Бєлгорода запустили дві ракети С-300 по Київському району міста. Унаслідок обстрілу був пошкоджений готель. Одна ракета впала у землю біля фасаду, інша влучила у дах. Постраждали тринадцятеро людей, зокрема іноземні журналісти. 

Адміністратор готелю, 35-річний чоловік, перебуває у важкому стані. Жінка 71 року, мешканка будинку поряд, зламала хребет, коли почула вибух і побігла до укриття.

Джерело

Новости Харькова