Збитки довкіллю Харкова через обстріл закладу освіти склали понад 330 мільйонів

Забруднена ділянка площею понад 4000 квадратних метрів.

Земля засмічена склом, бетоном і пластиком.

Співробітники Державної екологічної інспекції у Харківській області оглянули земельну ділянку по вулиці Сковороди, 87 (колишня Пушкінська), де знаходиться державний заклад освіти «Харківський регіональний центр професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування». Цей заклад освіти росіяни зруйнували ракетою узимку.

Під час огляду екоінспектори встановили, що у Центрі пошкоджені та зруйновані навчально-виробничі майстерні, навчальний і громадсько-побутовий корпуси. Земля навколо корпусів засмічена склом, залізобетоном і пластиком. Усього забруднено понад 4000 квадратних метрів землі. Збитки довкіллю Харкова через обстріл цього закладу освіти склали понад 331 мільйон гривень.

«Пошкоджені будівлі не тільки перестали виконувати свою основну функцію, а й стали джерелом серйозної екологічної загрози. Стіни, які раніше служили символом знань і навчання, тепер перетворилися на важкі та небезпечні завалища. За даними обстеження, площа землі, засмічена відходами скла, залізобетону, цегли, пластику, деревини та іншими будівельними матеріалами, перевищує 4000 квадратних метрів. Це не просто проблема сміття — це екологічна проблема, яка потребує невідкладних заходів, значних зусиль та ресурсів для вирішення. Розраховані збитки від засмічення земельних ресурсів по вул. Пушкінська, 87, м. Харків, склали більше ніж 331 млн. 370 тис. грн. Це вражаюча цифра, яка виражає не лише фінансові втрати, а й жахливі обсяги руйнування», — зазначили у Держекоінспекції.

Екоінспектори передали матеріали, в яких зафіксовані збитки, до управління Служби безпеки України у Харківській області.

Фото: Держекоінспекція у Харківській області Фото: Держекоінспекція у Харківській області Фото: Держекоінспекція у Харківській області Фото: Держекоінспекція у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, збитки навколишньому середовищу Харкова через пошкодження навчальних корпусів та гуртожитків Харківського національного університету радіоелектроніки склали понад 746 мільйонів гривень. У виші повилітало близько 500 вікон.

Джерело

Новости Харькова