Затримали колаборантку з Харківщини, яка відповідала за ЖКГ окупантів

На співпрацю з ворогом пішла 57-річна мешканка Вовчанська.

Колаборантці загрожує до 15 років ув’язнення.

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру 57-річній жительці Вовчанська, яка під час окупації влаштувалася до загарбників. У липні 2022 року жінка добровільно стала начальницею так званого «управління житлово-комунального господарства». Колаборантка підбирала співробітників до свого управління. За даними слідства, аби схилити кандидатів, їм надавали службові житлові приміщення.

«Обіймаючи псевдопосаду, зловмисниця здійснювала керівництво структурним підрозділом та організовувала його матеріально-побутове забезпечення. Також вона входила у склад оперативного штабу з підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду», — розповів речник управління Служби безпеки у Харківській області Владислав Абдула.

Після деокупації колаборантка намагалася уникнути відповідальності. Проте правоохоронці знайшли її та затримали. Підозру жінці сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років та конфіскацію майна.

Як писав KharkovNEWS.info, двоє жителів Ізюма допомагали загарбникам будувати «російську пенсійну систему». Колаборантами є 42-річний чоловік і 60-річна жінка з Ізюма.

Джерело

Новости Харькова