За час війни через вибухонебезпечні предмети загинули 130 мешканців Харківщини

Харківська область — найбільш забруднена вибухонебезпечними предметами.

На Харківщині навчають волонтерів, які будуть розповідати населенню про мінну небезпеку.

Із початку війни у Харківській області від вибухів мін та інших боєприпасів загинули 130 мешканців. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Харківщина на сьогодні є найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами областю в Україні», — зазначили у ХОВА з посиланням на директора департаменту цивільного захисту Івана Сокола.

Іван Сокол звернувся до волонтерів із проханням допомогти в інформуванні мешканців Харківщини щодо мінної небезпеки. Для волонтерів провели перше тематичне заняття. Їх навчають співробітники Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На першому занятті були 28 волонтерських організацій. Заняття проводитимуть регулярно, обіцяють залучати міжнародних фахівців.

«Отримавши достатню кваліфікацію, волонтерські групи зможуть професійно інформувати населення щодо загроз, які становлять вибухонебезпечні предмети», — розповів голова Координаційного гуманітарного центру при Харківській ОВА Євген Коляда.

Мешканцям Харківщини нагадають, що при виявленні підозрілого або вибухонебезпечного предмета слід повідомляти до рятувальників або поліції за номерами телефонів: 101 або 102.

Навчання волонтерів. Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, 4 січня під час розмінування звільненої від окупантів території в Ізюмському районі Харківської області загинув керівник групи піротехніків із Тернопільської області Сергій Гоцуляк. 

Джерело

Новости Харькова