Усі «пункти незламності» Харківщини відкриються 1 жовтня

Пів тисячі "пунктів незламності" не припиняли роботу, до відкриття готують ще 422.

Усього на Харківщині налічується 922 «пункти незламності».

Із загальної кількості «пунктів незламності» 500 не припиняли роботу. Усі 922 «пункти незламності» мають запрацювати з неділі 1 жовтня. В усіх «пунктах» є електричні генератори та засоби опалення. На початку року 538 «пунктів» забезпечили оптоволоконне підключення до інтернету, зараз підключають ще 26. На Куп’янщині потрібно встановити станції Starlink у 54 «пунктах незламності». Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Необхідно зібрати потребу по громадах щодо забезпечення «пунктів незламності». Першочергові критерії — сталий інтернет-зв’язок та пожежна безпека. Всі пункти мають бути укомплектовані і готові розпочати роботу вже 1-го жовтня», — сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, з моменту відкриття «пунктами незламності» скористувалися більше ніж 173 000 людей.

Як писав KharkovNEWS.info, минулого року у Харківській області було відкрито 761 «пункт незламності». Навесні у режим очікування перевели 269 «пунктів незламності». Також у «сплячий режим» перейшли 11 «пунктів незламності», розташованих у наметах.

Джерело

Новости Харькова