Унаслідок ударів по Харкову загинули двоє людей, 42 — постраждали (оновлюється)

За попередньою інформацією, місто обстріляли ракетами Х-22.

Жителів Харківщини закликають бути обережними, оскільки загарбники знову можуть завдати удару.

Через російські удари по Харкову уранці 23 січня загинули дві жінки у віці 40 та 56 років. Ще 28-ро людей постраждали у двох районах Харкова, ізз них двоє знаходяться у важкому стані, стан інших лікарі оцінюють як легкий і середній. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Близько 04:00 та 07:20 окупанти завдали кілька ударів по Київському і Салтівському районам міста Харків. Попередньо — ракетами Х-22. Внаслідок ударів дві жінки загинули, мінімум 13 людей отримали поранення. Дані оновлюються. Зруйновані багатоквартирні житлові будинки, навчальний заклад, інша виключно цивільна інфраструктура», — розповів Синєгубов.

За інформацією начальника Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимира Тимошка, серед постраждалих унаслідок повторного удару по Харкову є поліцейські. У цей час вони разом із рятувальниками розбирали завали.

«Два удари. О 4.00: три ракети по цивільних об’єктам в м. Харкові та дві по цивільному об’єкту в м. Балаклея. Є потерпілі! О 7:15-7:20 повторні удари по тих же локаціям в місті Харкові, де на той час працювали працівники ДСНС та поліції. Є поранені та загиблі цивільні, поранені працівники поліції, які здійснювали розбір завалів. Точні дані по потерпілих будуть надані пізніше. Бережіть себе. Ворог може завдавати повторні удари по одних і тих самих локаціях. Помстимося!», — зазначив Тимошко.

Зазначимо, о 8:41 на Харківщині знову оголошена повітряна тривога.

UPD. Станом на 9:21 відомо про 35 постраждалих через обстріли Харкова. Серед них є двоє дітей віком 10 і 12 років. П’ятеро людей знаходяться у важкому стані.

9:34 — відомо про 38 поранених і двох загиблих.

10:23 — у Харківській обласній прокуратурі повідомили про чотирьох загиблих. Поранені 42 людини, зокрема троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський..

Як писав KharkovNEWS.info, сьогодні, 23 січня, окупанти обстрілюють Харківщину із 4:00. За інформацією Сергія Болвінова, було зафіксовано чотири влучання у передмісті Харкова. У приватному секторі пошкоджені будинки, поранень зазнали діти та жінка. В іншому районі Харкова зруйнована санаторна школа. Одна із ракет влучила у газопровід, після влучання він загорівся.

Удруге за ранок Харків потрапив під обстріл о 7:14. Росіяни обстріляли житловий багатоповерховий будинок у Київському районі. Унаслідок обстрілу зруйновані під’їзди, люди опинилися під завалами.

Джерело

Новости Харькова