Укриття у передмісті Харкова готове на 90%

Бомбосховище у Люботині зможе вміщувати 400 осіб.

Укриття у Люботині зможе працювати безперебійно протягом місяця.

У Люботині Харківського району майже завершили зводити захисну споруду — бомбосховище найвищого класу А-4. Про це заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Вартість об’єкта становить майже 73 мільйони гривень.

«Уже в травні плануємо закінчити роботи на цьому об’єкті. Завдяки коштам з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету маємо можливість розбудовувати інфраструктуру Харківської області», – зазначив Олег Синєгубов.

Роботи на бомбосховищі закінчені вже на 90%.

«Наразі завершуємо оздоблювальні роботи, дороблюємо систему вентиляції, опалення, електропостачання. Також займаємося благоустроєм території. Уже влаштовано і підйомник для маломобільних груп населення. Його вантажопідйомність становить 250 кг», – прокоментував виконавець робіт Владислав Худокормов.

Бомбосховище, крім основної кімнати, матиме ще 10 приміщень: туалетні, фільтраційне, підсобне, електрощитове тощо. На випадок аварійного відключення світла сховище забезпечено дизельним генератором на 10 кВт. 

«Держава, керівництво Харківської області, педагоги та працівники ліцею роблять все можливе для того, щоб діти в безпечних умовах почали новий навчальний рік в очному форматі», – сказала директорка закладу Світлана Волчкова.

Особливість цього бомбосховища – безперебійне знаходження тут людей протягом одного місяця, на цей час вистачить запасів води, їжі та палива.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська область отримала понад два мільярди гривень на фортифікації та укриття. Кошти виділив Кабінет міністрів України.

Джерело

Новости Харькова