Українська армія відбила дві атаки окупантів у Харківській області

Росіяни намагаються просунутися у Куп'янському районі.

Під обстріли потрапили понад 18 населених пунктів Харківщини.

Минулої доби російські військові двічі наступали у Харківській області. Вони атакували позиції української армії біля села Синьківка у Петропавлівській громаді Куп’янського району. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 атаки в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Слобожанському напрямку Росія зберігає військову присутність на прикордонні, висуває диверсантів та мінує територію уздовж державного кордону на Бєлгородщині.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за добу росіяни обстріляли з артилерії та мінометів близько 18 населених пунктів регіону. Серед них — Табаївка, Голубівка, Козача Лопань, Вовчанськ, Красне, Нескучне. З авіації били по Вовчанську, Іванівці та Степовій Новоселівці.

Уранці 7 березня окупанти вдарили по Вовчанську трьома керованими авіабомбами. Під удар потрапив приватний сектор. Унаслідок обстрілу загинула 40-річна жінка та постраждала 67-річна жінка.

О 16:25 обстріляли село Синельникове у Чугуївському районі, постраждалих не було. За кілька хвилин стався обстріл Басового (Золочівська громада Богодухівського району). Пошкоджень зазнав склад сільгосппідприємства, клуб, бібліотека та електролінія.

Після 22:00 росіяни били по Куп’янську. Обстріли тривали майже годину. Через удари загинула 64-річна жінка та 58-річний чоловік, постраждав 36-річний чоловік. У місті пошкоджені приватні будинки та машини.

Як писав KharkovNEWS.info, після півночі стався обстріл Чугуєва. Окупанти вдарили по місту із зенітно-ракетного комплексу С-300. Влучання було у землю поряд із дев’ятиповерховим житловим будинком. Постраждали семеро людей — четверо чоловіків, 41-річна жінка, 16-річний хлопець і дівчинка віком 3,8 року.

Джерело

Новости Харькова