Ухилянта з Харківщини посадили за ґрати

Чоловік не прийшов на виклик за повісткою, попри те, що був визнаний придатним до служби.

Чоловік сказав, що йому не вистачить здоров’я служити в армії.

Близнюківський районний суд Харківської області виніс вирок 44-річному жителю села Олександрівка Близнюківської громади (Лозівський район), який ухилився від військової служби. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді трьох років ув’язнення.

Слідчі встановили, що у серпні 2022 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний придатним до військової служби. За деякий час чоловікові прийшла повістка, за якою він мав прийти до другого відділу Лозівського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки, аби його відправили у військову частину. Проте він не з’явився.

Винним чоловіка визнали за ст. 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України.Свою провину він визнав. Його взяли під варту у залі суду. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

«Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав вину, підтвердив, що дійсно отримував мобілізаційне розпорядження та повістку, проте у зазначену дату і час вирішив не з’являтися. Чоловік пояснив, що незважаючи на те, що його визнано придатним, він вважає, що йому «не вистачить здоров’я» для проходження служби в ЗСУ», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, голова ВЛК однієї з лікарень Харківської області зі спільниками допомагали військовозобов’язаним ухилятися від призову. Їх судитимуть.

Джерело

Новости Харькова