У трьох лісгоспах Харківської області висаджують дерева

У лісгоспах саджають сосни, дуби, берези і липи.

Території лісгоспів засмічені вибухонебезпечними предметами, безпечно працювати тільки у трьох лісгоспах.

У лісгоспах Полтавської та Харківської областей висадили мільйон сіянців дерев. Висадка дерев триває, проте її роблять лише там, де безпечно. На Харківщини ліс садять у Гутянському, Зміївському та Жовтневому лісгоспах. Найбільше дерев планують висадити у Жовтневому лісгоспі. Роботи не проводять на території Чугуєво-Бабчанського лісгоспу. Про це повідомили у Слобожанському лісовому офісі.

«Через мінну небезпеку та засмічення територій вибухонебезпечними предметами не всі лісництва Харківщини можуть провести посадкову кампанію. Зокрема, не висаджуватимемо ліс у Чугуєво-Бабчанському лісовому господарстві, — розповіли у Слобожанському лісовому офісі. — Висаджування лісу проводимо в усіх філіях Полтавської області та в трьох філіях Харківської області — Гутянській, Зміївській та Жовтневій. Найбільші обсяги робіт із садіння лісу будуть виконані в лісництвах філій «Жовтневе лісове господарство» та «Полтавське лісове господарство».

Співробітники лісгоспів саджають сіянці хвойних порід дерев — це сосна звичайна, листяних — дуб звичайний, береза, ясен і липа, а також додають кісточкові породи. Висадка триває здебільшого механізованим способом, проте у важкодоступних місцях дерева саджають вручну.

«Така схема садіння дасть можливість відійти від монокультур та у майбутньому виростити стійкі та здорові до хвороб та шкідників лісові насадження, — пояснили у Слобожанському лісовому офісі. — Кожна ділянка для висаджування сіянців проєктується відповідно до типу лісорослинних та ґрунтово-кліматичних умов».

Як писав KharkovNEWS.info, подружжя зі спільниками вирубало дерев у Харківській області на мільйон гривень. «Чорні» лісоруби «працювали» у двох лісництвах.

Джерело

Новости Харькова