У середмісті Харкова працював шахрайський кол-центр

Близько 50 співробітників кол-центру виманювали гроші в іноземців.

В офісній будівлі у Київському районі шахраї зайняли під кол-центр три поверхи.

Близько 50 співробітників дзвонили від імені служби безпеки іноземних банків та повідомляли про підозрілі транзакції. Таким чином клієнтів-іноземців переконували перераховувати гроші на підконтрольні шахраям банківські рахунки.

Шахрайський кол-центр. Фото:Харківська обласна прокуратура

«Оператори застосовували методи соціальної інженерії та користувались заздалегідь розробленими сценаріями спілкування з громадянами. Використовували маніпулятивні техніки. Зловмисники робили обдзвони іноземних громадян, вводили їх в оману», — повідомили у поліції Харківської області. 

Кіберполіліція припинила діяльність шахраїв. Встановлюється сума збитків та коло потерпілих.

Під час проведення обшуку виявлено та вилучено понад 50 одиниць техніки (комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони тощо), — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Шахрайський кол-центр. Фото: Харківська обласна прокуратура

«Проводяться слідчі дії для встановлення організаторів шахрайських схем. Вирішується питання щодо призначення необхідних судових експертиз», — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування розпочато за фактом шахрайства, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України). Стаття передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як писав KharkovNEWS.info, у центрі Харкова викрили кол-центр, у якому погрозами виманювали гроші

Джерело

Новости Харькова