У селищі на Харківщині запрацювала добровільна пожежна охорона

Добровольцям-вогнеборцям подарували пожежний автомобіль.

Добровільна пожежна команда допомагатиме мешканцям Ківшарівки і сусіднього Куп’янська-Вузлового.

2 лютого у селищі Ківшарівка Куп’янської міської територіальної громади Харківської області представили Добровільну пожежну команду. Вона створена за підтримки ХОВА, Куп’янської районної та міської адміністрацій. 

Оскільки лінія зіткнення знаходиться дуже близько, кожного дня з’являються нові руйнування, поранень зазнають мирні мешканці. Отримавши сигнал, рятівники ДСНС відразу вирушають на допомогу, та через зруйновані мости й розбиті вибухами дороги це часто займає багато часу. 

Саме для оперативного надання допомогати куп’янчанами, які мешкають на віддаленні, до прибуття команди ДСНС, та допомоги їм в ліквідації наслідків обстрілів та пожеж, проведенні аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги в ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій було вирішено створити підрозділ добровільної пожежної охорони з місцем базування в селищі міського типу Ківшарівка.

«В умовах війни це особливо важливо, адже громада знаходиться у прифронтовій зоні і сильно потерпає від ворожих атак. Створення цього добровільного підрозділу дозволить оперативніше реагувати на пожежі та зберігати життя мешканців», — розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Підрозділ, який буде нести цілодобове чергування, було створено на базі комунального підприємства «Комунальник». Для комфорту рятувальників приміщення бази облаштували зоною відпочинку та прийому їжі, відеоспостереженням, є роздягальня, душові й санвузол. Завдяки співпраці з Міжнародними благодійними організаціями та особистої допомоги Куп’янській громаді мешканцями міста Рейнбах (Німеччина) підрозділ отримав дві пожежні автівки, розповіли в Куп’янський міській військовій адміністрації.

Як писав KharkovNEWS.info, рятувальникам із Куп’янщини подарували німецьку пожежну автівку.

Джерело

Новости Харькова