У релокованому інтернаті з Харкова розслідують побиття дитини

Синці на тілі дитини виявила медична сестра.

 січня На Буковині розслідують побиття дитини у центрі соціальної підтримки дітей «Гармонія» з Харкова.

Інцидент стався наприкінці минулого тижня. До редакції «Чернівецького променя» передали фото дитини з синцями, схожими на сліди від ременя. Як з’ясувалося згодом, били 9-річну дитину, яка є вихованкою «Гармонії». Офіс Генпрокурора повідомив про відкриття кримінального провадження, але директорка інтернату Алла Трохименко заперечила, що дитину побив хтось із персоналу.

«Діти побилися. Старша дитина вдарила молодшу проводом від зарядного пристрою. Зараз тут прокуратура і поліція», – пояснила ситуацію Алла Трохименко у коментарі «УП. Життя».

Увечері 29 січня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що дитину побили не співробітники, а старша вихованка.

«Побиття дитини вихователем чи іншою дитиною — неприпустиме! Потрібно негайно реагувати на такі факти. В соціальних мережах виявили публікацію з фото, яке свідчить про те, що працівники комунального закладу «Харківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей «Гармонія»» неналежно виконують свої обов’язки щодо охорони життя і здоров’я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду вихованцям закладу. Мій Представник у Чернівецькій області Ірина Ісопенко здійснила невідкладний виїзд до закладу, з метою реагування на порушення прав дитини на захист від насильства та жорстокого поводження. Висвітлений у ЗМІ факт побиття дитини вихователем — не підтвердився. Під час спілкування з директором встановлено, що 17-річна вихованка закладу нанесла тілесні ушкодження іншій 9-річній дитині», — написав Лубінець.

Вихователю виписали догану,  за фактом можливого жорстокого поводження проводиться слідство.

Харківський обласний центр соцпідтримки «Гармонія» був релокований під час великої війни до села Банилів-Підгірний у Чернівецькій області, тут виховують 45 дітей.

Джерело

Новости Харькова