У підпільному цеху у Харкові виготовили сурогатного «коньяку»на мільйони гривень

У цеху знайшли тонни спирту та тисячі літрів алкогольної продукції.

Під час обшуків у цеху вилучили алкоголю на суму понад шість мільйонів гривень.

У Харкові виявили підпільний цех, де виготовляли фальсифікований алкоголь — горілку, коньяк та віскі. Ці сурогати видавали за напої відомих брендів. 13 лютого роботу цеху припинили, а одному з фігурантів оголосили підозру.

«За результатами проведення обшуків вилучено понад 45 тонн рідини з характерним запахом спирту, понад 11 000 літрів готової лікеро-горілчаної продукції на загальну суму понад 6 млн гривень, обладнання для виготовлення фальсифікату, тару, вантажні та легкові транспортні засоби, напівпричепи, засоби зв’язку, грошові кошти», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, 57-річний чоловік не мав дозволу на виготовлення і продаж підакцизних товарів. Проте у січні цього року купив 300 картонних упаковок з алкоголем (кожна по три літри) без марки акцизного податку та продав їх на базі оптової торгівлі, за них отримав 60 000 гривень.

Підозру чоловікові сформували за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 204 (незаконний збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає штраф від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Наразі вживають заходів, аби притягнути до відповідальності інших причетних.

Фото: Головне управління Нацполіції у Харківській області Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Головне управління Нацполіції у Харківській області Фото: Головне управління Нацполіції у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, дід з онуком продавали фальсифікований алкоголь у Харківській області. «Коньяк» розливали по пляшках у гаражі.

Джерело

Новости Харькова