У місті на Харківщині заощадять 14 мільйонів гривень на ремонті будинку

Підрядник запропонував ціну на третину дешевше.

В Ізюмі заощадять на капітальному ремонті будинку 14 мільйонів гривень.

Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради планує підписати договір із компанією «Трест-Житлобуд-1» щодо відновлення багатоквартирного житлового будинку по вулиці Степана Бандери, 2 в Ізюмі. Вартість аварійно-відновлювальних робіт складе 36,43 мільйона гривень, що дешевше, ніж розраховували при оголошенні тендеру. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Варто відзначити, що очікувана вартість робіт становила 50 млн грн, але підрядник запропонував виконати роботи майже на третину дешевше. Також у тендерній документації можна побачити кошторис робіт із ринковими цінами», — зазначили у ХАЦі.

Зокрема, тонну арматури куплятимуть за ціною 38 704 гривні, віконні блоки по 4633 гривні (квадратний метр). Керамічна плитка обійдеться у 558 гривень за квадратний метр, профнастил Н-10 — 478 гривень. За квадратний метр покрівельної мембрани з полівінілхлориду віддадуть 588 гривень, за штукатурку сплатять 12,24 гривні.

«Ці цифри у середньому вдвічі нижчі, ніж у кошторисах підрядників департаменту капбудівництва Харківської обласної військової адміністрації. Варто зазначити, що в цьому випадку підрядник завантажив кошторис, а ось на підрядах міського управління з будівництва, ремонту і реконструкції «Трест-Житлобуд-1″ кошториси поки що не завантажує», — розповіли у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, за демонтаж корпусу лікарні в Ізюмі заплатять 1,5 мільйона гривень. У вересні комунальне підприємство Ізюмської міської ради «Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері» підписало договір із фізичною особою-підприємцем Сергієм Туманцовим щодо проведення демонтажу будівлі головного корпусу.

Джерело

Новости Харькова