У ХОВА купують вироби для тероборони у фірми, пов’язаної з Китаєм 

Департамент ХОВА уклав дві угоди.

Матеріали для тероборони продасть фірма, один із засновників якої — громадянин Китаю.

У червні 2023 року департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації підписав два договори щодо постачання виробів із дротів із фірмою «Інтер-Канат». Загальна сума, яку сплатять фірмі, склала вісім мільйонів гривень. Ці вироби призначені для територіальної оборони регіону. Документації щодо закупівлі немає. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Жодних деталей щодо закупівель в систему не завантажується, хоча військові частини вже публікують інформацію щодо вартості одиниці товару, який купують, без зазначення кількості та місця постачання. Щодо бюджетних підрядів, то Департамент ЖКГ та РІ Харківської ОВА для ТОВ «Інтер-Канат» є найбільшим замовником», — розповіли у ХАЦі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реклама за мільйони, мультиварки і піаніно. Що купують харківські чиновники за бюджетні гроші

За даними сервісу «Oпендатабот», «Інтер-Канат» заснували у 2010 році Андрій Хоменко, Микола Бойменко і громадянин Китаю Лі Мяо. Фірма займається виробництвом канатів, мотузок, шпагату та сіток, виробів із дроту, ланцюгів і пружин.

«Нагадаємо, що позиція Китаю щодо війни в Україні не змінилася. Офіційний Пекін не схвалює визначення рф як агресора попри голосування за відповідну резолюцію Генасамблеї ООН», зазначили у Харківському антикорупційному центрі.

Як писав KharkovNEWS.info, діджей Бронік будуватиме укриття в школі на Харківщині. Вартість угоди склала 2 511 342,42 гривні.

Джерело

Новости Харькова