У Харкові засудили чоловіка, який викрав зі школи барабан, скрипки та акордеон

Мародер виніс із пошкодженої музичної школи багато інструментів.

Харківський апеляційний суд виніс вирок чоловікові, який обікрав пошкоджену через російські обстріли музичну школу у Куп’янську.

Чоловіка ув’язнили на п’ять років. За даними слідства, крадіжка сталася у жовтні 2022 року. Чоловік проник у пошкоджену будівлю музичної школи та викрав музичні прилади й інструменти на суму майже 100 000 гривень. Як повідомили у пресслужбі прокуратури, він виніс музичні колонки, барабанну установку, синтезатор, бас-гітару, акордеон, флейту, оркестрові труби, стійки, скрипки та мікшер.

Чоловік визнав провину. Суд призначив йому покарання у вигляді п’яти років тюрми, однак з іспитовим строком три роки. Прокуратура не погодилася із вироком і подала апеляцію. Харківський апеляційний суд задовольнив її.

«Однак перший заступник керівника обласної прокуратури оскаржив зазначений вирок суду в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення. Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу задоволено. На теперішній час зазначений вирок набрав чинності», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4 ст. 185 (крадіжка в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин обкрадав пошкоджене під час обстрілів підприємство. Чоловік викрадав майно з території державного сільськогосподарського підприємства у селі Дворічний Кут (Солоницівська громада, Харківський район).

Джерело

Новости Харькова