У Харкові засудили чоловіка, який ошукав людей на півтора мільйона гривень

Шахрай проведе сім років за ґратами.

Чоловік ошукував людей похилого віку.

Московський районний суд Харкова виніс вирок 30-річному чоловіку, який ошукав людей на суму понад 1,4 мільйона гривень. Слідчі встановили, що раніше судимий чоловік у вересні 2020 року знову порушив закон. Він зі спільником придумав план, як «заробити». Чоловік телефонував пенсіонерам і повідомляв, що їхні родичі потрапили у дорожньо-транспортну пригоду, тому їм потрібні гроші на лікування. Пенсіонери погоджувалися зустрітися із ним, аби передати кошти. Шахрайська схема працювала кілька місяців.

«Шахрай використовував маніпулятивні прийоми і здійснював психологічний тиск на своїх жертв, зазначаючи, що треба передати готівку лікарю, який може приїхати до них додому. Стурбовані і занепокоєні родичі погоджувались на зустріч зі зловмисником та передавали їм гроші. Усього встановлено трьох потерпілих від дій шахрая. Загальна сума завданої їм шкоди складає понад 1,4 млн грн», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 2 і 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) Кримінального кодексу України та призначили йому покарання у вигляді семи років ув’язнення з конфіскацією майна. У суді чоловік визнав провину. Вирок суду набуде чинності після того, як пройде строк на апеляційне оскарження.

Як писав KharkovNEWS.info, «волонтерка» ошукувала пенсіонерів із Салтівки. Шахрайка приходила до жителів Салтівського району, видавала себе за волонтерку та пропонувала придбати для них ліки. Усі «жертви» жінки були пенсіонерами, які важко пересувалися.

Джерело

Новости Харькова