У Харкові запровадять електронну чергу до військово-лікарських комісій

Харків стане одним із перших міст з електронним записом до ВЛК.

У Міністерстві обороні планують внести зміни у роботу військово-лікарських комісій.

У першу чергу йдеться про збільшення кількості ВЛК і зміни в електронному документообігу. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, наразі триває розширення військово-лікарських комісій за рахунок створення їх на базі цивільних лікарень. Також започатковано пілотні проєкти з електронного документообігу та розроблено такий цифровий продукт, як електронна черга.

Для початку електронну чергу запровадять у п’яти містах України, де найбільш завантажені військово-лікарські комісії: Харкові, Львові, Києві, Вінниці та Одесі.

Згодом всі ВЛК в Україні переведуть на електронні черги.

Нагадаємо, у ВР першому читанні прийняті два законопроєкти щодо процедури проходження ВЛК. Законопроєктом № 9158 пропонується спростити оформлення військовослужбовцями довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) та оформлення й направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.

Законопроєкт № 9154 передбачає розширення переліку військових формувань та спеціальних органів, де створюватимуться військово-лікарські комісії. Також пропонується надати право створювати ВЛК при цивільних закладах охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

Джерело

Новости Харькова