У Харкові уперше за п’ять років померла людина від грипу

Чоловік мав супутні діагнози.

На Харківщині зареєстрований перший за п’ять років випадок смерті від грипу.

4 березня у Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні від грипу помер 54-річний мешканець Харкова. Чоловік перебував у реанімаційному відділенні лікарні, куди потрапив ще на початку лютого. За тиждень у нього підтвердили грип. Пацієнт мав супутні хвороби, пише «Суспільне» з посиланням на директорку Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махоту.

«Захворів 9 лютого, діагноз поставили 17 лютого після ПЛР-тесту, який виявив грип. У хворого була важка супутня патологія — ішемічна хвороба серця, дифузний кардіосклероз, серцева недостатність, гіпертонія ІІ ст., а це завжди група високого ризику», — розповіла Любов Махота.

За словами директорки Центру контролю та профілактики хвороб, востаннє летальні випадки від грипу у Харківській області реєстрували в епідсезоні 2018-2019 років. За той час від грипу померли чотири дитини та один дорослий.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області уперше за останні 9 років від сказу померла людина. Чоловіка вкусила домашня кішка.

Джерело

Новости Харькова