У Харкові викрили «благодійників», які торгували завезеними для ЗСУ автівками

До продажу "гуманітарки" причетні кілька благодійних фондів.

Поліція розкрила схему «заробітків» на гуманітарній допомозі, яку організували у Харкові благодійні фонди, зареєстровані в інших містах України.

Слідчі виявили схему після того, як прийшли до магазину «Воєнторг», де торгували плитами для бронежилетів поганої якості. З’ясувалося, що до цього причетний чоловік, який також займався продажем автомобілів. Їх завозили як гуманітарну допомогу з Європи.

«У злочинній схемі фігурує ціла група – представники благодійних фондів Полтави та Умані. Під час війни вони ввозили автомобілі з Європи під виглядом гуманітарної допомоги, а потім продавали їх в Харківській області через інтернет-майданчики. Ми провели цілу низку обшуків та вилучили десятки номерних знаків, документи на автомобілі», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

За місцем роботи магазину знайшли не менше п’ятдесяти номерних знаків ввезених автівок. У поліції вважають, що фігуранти діяли за попередньою змовою, групою осіб, досудове розслідування триває. За словами Болвінова, про підозру будуть повідомляти за статтею «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги» після завершення експертиз.

Джерело

Новости Харькова