У Харкові відновлять п’ять будинків

Роботи проводитимуть у багатоповерхівках, які постраждали через обстріли.

На відновлення п’яти будинків планують спрямувати понад 15 мільйонів гривень.

У системі публічних закупівель ProZorro управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міської ради оголосило перші у цьому році тендери щодо капітального ремонту багатоповерхових будинків, які постраждали через війну. Наразі оголошені тендери на п’ять багатоповерхівок. За проведення капремонту в них планують сплатити 15,63 мільйона гривень.  Про це пише Харківський антикорупційний центр.

Найбільше грошей потрібно для капремонту будинку ЖК «Флора-20», розташованого на вулиці Наталії Ужвій, 70 (Північна Салтівка). Сума складе 5,27 мільйона гривень.

Три будинки, які ремонтуватимуть, знаходяться на П’ятихатках — по вулиці Академіка Вальтера, 5 та 12, а також Академіка Волкова, 1. За них віддадуть 2,56 мільйона гривень, 2,98 і 1,94 мільйона гривень відповідно.

Ще один будинок розташований у районі ХТЗ, по вулиці Франтішека Крала, 37. Капремонт цього будинку обійдеться у 2,88 мільйона гривень.

Нагадаємо, у листопаді управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міськради перерахувало фірмам-підрядникам більше ніж 32 мільйони гривень за відновлення багатоповерхових будинків.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові почали видавати сертифікати за держпрограмою «єВідновлення» за знищене майно з 11 січня. Першими їх отримали 28 мешканців зруйнованого через російський обстріл 16-поверхового будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82.

Джерело

Новости Харькова