У Харкові школярів возитимуть на навчання у метро у супроводі поліції

Так виглядає клас на станції метрополітену.

Школярів на навчання до метрополітену возитимуть автобусами.

Про це в ефірі телемарафону розповів міський голова Ігор Терехов. Дітей підвозитимуть до класів в метро організовано, у супроводі поліції.

«Курсуватиме шкільний автобус, який буде забирати дітей біля шкіл і доставляти у супроводі поліції сюди, на станції метрополітену. Тут буде медичний пункт, допомога психолога. Ми будемо безкоштовно годувати дітей, щоб вони не виходили на поверхню. Після закінчення занять ми будемо автобусами доставляти дітей до шкіл, і там батьки забиратимуть їх додому», — пояснив мер.

Навчання у метрополітені — безпрецедентний досвід для України і всього світу. Метро — єдине місце в Харкові, яке відповідає усім стандартам бомбосховища, тому класи в підземці будуватимуть і далі. зараз їх 60, Ігор Терехов запевняє, що буде більше — роботи з облаштування навчального простору тривають. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З медиками та охоронцями. Як школярі Харкова навчатимуться в метро

«Наші потужності дозволяють зробити так, щоб діти навчалися в дві зміни. Там будуть всі уроки, за виключенням фізкультури, це будуть справжні уроки. Я маю надію, що кількість учнів у метрошколі буде зростати», — каже Терехов.

У міськраді розробили проєктно-кошторисну документацію для будівництва нового бомбосховища, де зможуть вчитися школярі. 

Джерело

Новости Харькова