У Харкові поховали нацгвардійця та бойового медика, які загинули на Донеччині

За інформацією: Суспільне Харків.

Прощання з нацгвардійцем Сергієм Соколовим. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

23 лютого на кладовищі №18 у Харкові поховали 44-річного нацгвардійця Сергія Соколова та госпітальєра Володимира Фокіна. Сергій служив з першого дня повномасштабного вторгнення, а Володимир — з 2014 року.

Стрілець Нацгвардії Сергій Соколов

Сергій Соколов був стрільцем, виконував завдання в окопах, розповідає офіцер Нацгвардії Владислав Сисоєв.

"Він прийшов в нашу частину добровольцем ще 24 лютого. Записався у лави Національної гвардії України. І з перших днів війни виконував завдання у складі нашої військової частини", — поділився спогадами нацгвардієць.

Прощання з Сергієм Соколовим. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"Сергій проходив строкову службу, але давно. Це був боєць, який нічого не боявся, всьому вчився. Дуже швидко опановував всі види зброї, тактики. Але, на жаль, не завжди вміння можуть врятувати життя. Він отримав осколкове поранення, а від цього дуже важко себе врятувати", — розповів чоловік.

Прощання з Сергієм Соколовим. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"Він дуже героїчно загинув. Командир не покинув його на полі бою та більше кілометра ніс на своїх руках. Для того, щоб тіло Сергія не залишилось тим загарбникам, які прийшли на нашу землю", — згадує Владислав.

Владислав Сисоєв каже, у Бахмуті їх частина виконує завдання понад місяць.

Колишня дружина загиблого Олена Соколова тримає фото Сергія Соколова. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

Сестра колишньої дружини загиблого Тетяна Рябокінь згадує Сергія як чесного, порядного та відповідального чоловіка.

"Завжди тримав слово і відповідав за сказане. Він цінував життя і любив його. Сергій був тією людиною, яка завжди захищала свою Батьківщину. Ще з 2014 року відстоював свою позицію патріотизму та любові до своєї країни", — ділиться спогадами Тетяна.

Сестра колишньої дружини загиблого Тетяна Рябокінь. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

Про те, що Сергій пішов служити добровольцем дізнались постфактум.

"Він хотів піти ще з 2014 року. А з перших днів повномасштабного вторгнення, попри те, що не відповідав за станом здоров'я, твердо вирішив і пішов. Коли ніхто з нас не знав, чим все закінчиться, чи будемо живі, чи буде вільна наша країна, чи не потрапить Харків в окупацію. Він це зробив для того, щоб захистити нас, своїх стареньких батьків та єдиного сина", — згадує Тетяна.

Бойовий медик Володимир Фокін

Бойовий медик Володимир Фокін загинув 15 лютого 2023 року під Авдіївкою. У 2014 році з перших днів війни пішов у медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри".

Госпітальєр Володимир Фокін. Фото: Володимир Фокін/Facebook

"Прилетіла 120-міліметрова міна. Він загинув під час бойових дій. Володимир був старшим медиком мінометної батареї 107 батальйону", — розповів брат загиблого Андрій Фокін.

Прощання з Володимиром Фокіним. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

Знайома загиблого Валерія Вака запам'ятала Володимира як найщирішого, найсильнішого, найсправедливішого і найвірнішого чоловіка.

Знайома Володимира Фокіна Валерія Вака. 23 лютого 2023 року. Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"Був чесний, веселий. У нас в Сумах компанія була, він нас завжди збирав разом", —поділилася спогадами Валерія Вака.

Новости Харькова