У Харкові перевіряють воду на вміст нафтопродуктів

Жителів закликають не брати воду з джерел у Немишлянському районі.

У місті тривають дослідження води після пожежі на базі з нафтопродуктами у Немишлянському районі.

Із 29 лютого по 5 березня співробітники Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали та дослідили воду із джерел нецентралізованого питного водопостачання. Проби води взяли у каптажах природних джерел — Петренки 1, 2 і 3 та по вулиці Печенізькій, 1-А (неподалік мосту на проспекті Льва Ландау), колодязі та в індивідуальних свердловинах на території приватних домоволодінь, що знаходяться у зоні забруднення. Дослідження показало, що перевищення норми вмісту нафтопродуктів у воді немає.

«За результатами досліджень наразі вміст нафтопродуктів у підземних горизонтах не перевищує гігієнічний норматив ≤ 0,1 мг/дм3,» — повідомили у Центрі контролю та профілактики хвороб.

Проте жителів Харкова закликають не вживати воду із джерел біля обстріляної нафтобази, оскільки нафтопродукти могли просочитися через ґрунт до підземних водоносних горизонтів, ризик забруднення води залишається.

«Утримайтесь від використання води з каптажів природних джерел та зі свердловин, розташованих поблизу території, на якій виникла надзвичайна ситуація», — звернулися співробітники Центру контролю до харків’ян.

Як писав KharkovNEWS.info, під час дослідження питної води з водорозбірних колонок по провулку Котельному, 21/31, і вулиці Ясеневій, 29/20 виявили нафтопродукти. Користуватися цими колонками заборонили, їх перекрили.

Джерело

Новости Харькова