У Харкові обіцяють відновити 57 шкіл

У місті пошкоджені понад половину закладів середньої освіти.

Через війну Харків зазнав збитків на десять мільярдів доларів.

У цьому році у Харкові планують відновити 57 шкіл, що були пошкоджені унаслідок російських обстрілів, та 157 багатоповерхівок. У відбудові пошкоджених об’єктів місту допомагає держава та західні партнери. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкрився перший за час війни ліцей: як це стало можливим

«Крім тисяч житлових будинків, істотно зруйновані медичні заклади, заклади освіти та культури. Але, завдяки вашій підтримці, субвенціям держави, допомозі західних партнерів, ми крок за кроком відновлюємо їх і маємо амбітні плани на цей рік. У 2024 році ставимо за мету відновити 57 шкіл, які в тій чи іншій мірі були пошкоджені, та ще 157 багатоповерхових будинків. Загалом збитки, завдані місту Харкову, враховуючи останні обстріли, вже становлять 10 мільярдів доларів США», — сказав Терехов.

За словами мера, у Харкові через війну пошкоджені 65% закладів охорони здоров’я, 56% закладів освіти і 35% закладів культури.

Як писав KharkovNEWS.info, за останні чотири місяці підрядникам сплатили гроші за відновлення 27 закладів загальної середньої освіти у Харкові. Сума склала 113 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова