У Харкові через мобілізацію складно знайти водіїв транспорту

У водіїв комунального електричного транспорту немає броні.

КП «Міськелектротранссервіс» запрошує харків’ян на роботу та пропонує стати водіями трамваїв та тролейбусів.

На харківських маршрутах електротранспорту не вистачає водіїв. Але знайти їх складно через мобілізацію. Про це KharkovNEWS.info повідомив директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитро Липовий.

«Броні у водіїв тролейбусів та трамваїв як такої немає. Тому люди не поспішають іти працювати, нам складно знайти. Якщо, припустімо, нам зараз вдалось би поновити трамвайний маршрут із Салтівки на ХТЗ, то найти хоча б десять водіїв було непросто. Ми шукаємо людей, готові навчати», — говорить Липовий.

Навчатися у «Міськелектротранссервісі» доведеться близько п’яти місяців, згодом в залежності від робочих змін можна отримувати від 15 000 гривень зарплатні («чистими», на руки).

Аналогічні оголошення щодо пошуку водіїв трамваїв та тролейбусів, автослюсарів, автомалярів, електриків, зварювальників та охоронців для підприємств наземного електротранспорту нещодавно з’явилися на станціях Харківського метрополітену.

Як писав KharkovNEWS.info, у центрі Харкова відновлюють рейки, аби запустити трамвай №12. До повномасштабної війни він курсував за маршрутом Південний вокзал — Лісопарк. Кілька тижнів ремонтні бригади «Міськелектротранссервісу» прокладають рейки по вулиці Мироносицькій у напрямку парку. Роботи тривають навіть під снігом. Наприкінці 2023 року або на початку 2024 року, в залежності від погодних умов, трамвай повернеться. За словами Дмитра Липового, будуть усього три випуски трамваю, бо зокрема, на більшу кількість вагонів складно знайти водіїв.

Джерело

Новости Харькова