У Харківській області знищили російську «Іронію»

Росіяни намагалися вести спостереження за українськими захисниками.

Цілі знищили за допомогою безпілотників.

У Харківській області військовослужбовці 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» виявили новітній оптико-електронний комплекс російських окупантів «Іронія-М» і комплекс дальнього візуального спостереження «Муром-П». По них спрямували FPV-дрони. Комплекси були знищені.

«Бійці 15 мобільного прикордонного загону продовжують працювати на перемогу України та позбавляють ворога можливості вести спостереження за діями сил Оборони України на Харківщині», — повідомили у «Сталевому кордоні».

Зазначимо, оптико-електронний комплекс спостереження «Іронія» знаходиться на озброєнні російської армії із 2015 року. Він включає у себе, зокрема, відеокамеру, тепловізор, лазерний далекомір. Здатний бачити танк на відстані 1600 метрів, людину — 800 метрів. У приладах виявляли іноземні комплектуючі (французьку тепловізійну матрицю та чипи, виготовлені у Швейцарії й Тайвані).

«Муром-М» належить до комплексів відеотепловізійного спостереження. Призначений для далекого візуального спостереження, автоматичного спостереження за живою силою й технікою. Має оптичну камеру та зум. Може виявляти людей на відстані до десяти кілометрів.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські захисники уразили шість бліндажів і знищили склад матеріально-технічного забезпечення російських окупантів. Цілі виявили на Бахмутському напрямку.

Джерело

Новости Харькова