У Харківській області ввели додаткові обмеження по світлу 

Графік погодинних відключень також діє. 

Енергетики долають наслідки аварійної ситуації.

Уранці 17 квітня у Харкові діє графік погодинних відключень світла. Однак в області, окрім погодинних відключень, застосували додаткові обмеження. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«У Харківській області окрім погодинних відключень уведено додаткові обмеження електропостачання для усунення наслідків аварійної ситуації», — пояснили у «Харківобленерго».

Як повідомили у Міністерстві енергетики України, у Харківській області були знеструмлені високовольтні підстанції та повітряні лінії, відновити електропостачання вдалося з дві години, проте вночі знову сталися аварійні відключення.

«Через технічні причини відключалася повітряна лінія на Харківщині, внаслідок чого знеструмились високовольтні підстанції і повітряні лінії, які живлять побутових споживачів Харкова та області. Протягом двох годин споживачів було заживлено. Вночі знову були короткочасні аварійні відключення високовольтних ліній у Харківській області – триває відновлення електропостачання споживачам», — розповіли у Міненерго.

Нагадаємо, із 17 по 20 квітня у Харкові та області запроваджений новий графік погодинних відключень світла. У ньому є 12 груп, кожній світло вимикатимуть на три години. Проте у таблиці до графіка є позначення різними кольорами:

  • червоний колір означає, що група точно буде без світла,
  • жовтий — світло можуть вимкнути через оперативні перемикання,
  • закреслений жовтий — імовірні відключення через зростання навантаження уранці або ввечері,
  • зелений — світло буде за умови стабільної ситуації в енергетичній системі. 

«Радимо вам запам’ятати порядковий номер своєї групи, адже у подальшому ми будемо публікувати графіки в оновленому форматі, вказуючи групи та години вимкнень/увімкнень за кольорами», — пояснили у «Харківобленерго».

Проте електрику можуть вимикати поза графіку. Жителів Харківщини просять із розумінням поставитися до можливих відхилень від графіка. 

Знайти графік погодинних відключень можна за посиланням тут, групи відключень — тут.

Джерело

Новости Харькова