У Харківській області приземлили російські дрони

Цілі виявили прикордонники.

Знешкоджено чотири дрони окупантів.

У понеділок 12 лютого прикордонники виявили у Харківській області російські безпілотні літальні апарати. У повітряний простір України вдерлися чотири дрони-камікадзе. Бійці 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» знешкодили їх.

Як розповіли у Державній прикордонній службі України, росіяни все частіше використовують безпілотники у зоні активних бойових дій. Їх запускають для проведення розвідки або ураження позицій українських захисників. Із ворожими дронами борються за допомогою засобів радіоелектронної боротьби та антидронових рушниць.

«Вміло побудована ешелонована система протидії ворожим безпілотникам за допомогою стаціонарних та окопних РЕБ, а також антидронових рушниць, забезпечує збереження техніки та життя бійців бригади. Тільки протягом минулої доби на Харківщині прикордонники успішно приземлили та знешкодили чотири дрони-камікадзе», — розповіли у Держприкордонслужбі.

Фото: ДПСУ Фото: ДПСУ Фото: ДПСУ ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, харківські нацгвардійці знищили російський «шахед». Дрон прямував на цивільну інфраструктуру.

Джерело

Новости Харькова