У Харківській області перевіряють роботу військово-лікарських комісій

Відкрито 14 кримінальних проваджень.

Справи стосуються зловживання впливом, службового підроблення та підроблення документів.

Протягом 2023 року у Харківській області зареєстрували 14 кримінальних проваджень стосовно 21 правопорушення у роботі військово-лікарських комісій. Наразі чотири справи уже перебувають у суді. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

«Виявлені правопорушення стосуються як медпрацівників закладів охорони здоров’я, так і службовців Територіальних центрів комплектування, військово-лікарських комісій та медико-соціальної експертизи. Здебільшого правопорушення, які ми фіксуємо, підпадають під дію статті 369-2 (зловживання впливом), 366 (службове підроблення), 358 (підроблення документів) КК України», — сказав Болвінов. 

За інформацією ХОВА, у регіоні працюють 42 військово-лікарські комісії. Робота медпрацівників у цих комісіях цифровізується. Порушення у системі роботи ВЛК обіцяють виявляти та передавати правоохоронцям.

«Є нагальна потреба до кінця поточного тижня провести робочі наради з трудовими колективами закладів охорони здоров’я Харківської області. Під час таких заходів необхідно донести до відповідних медпрацівників інформацію про кримінальну та адміністративну відповідальності за неправомірні дії в процесі роботи військово-лікарських комісій», — сказав заступник голови ХОВА Роман Семенуха.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі перевірять «свіжі» інвалідності чоловіків у Харкові. У кількох підрозділах Обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) у Харкові проводили обшуки. Слідчі вилучали медичну документацію, щоб перевірити її достовірність.

Джерело

Новости Харькова