У Харківській області демонтували пам’ятник російському письменнику

Монумент прибрали в селі Василенкове Куп'янського району.

Пам’ятник стояв у громаді Куп’янського району.

4 лютого співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков звернувся до Харківської обласної військової адміністрації щодо демонтажу пам’ятника російському письменнику Горькому у селі Василенкове Шевченківської громади (Куп’янський район).

Запит спрямували до Шевченківської селищної військової адміністрації. У понеділок 12 лютого адміністрація надала відповідь. Там повідомили, що пам’ятник демонтований. Роботи з демонтажу провела бригада з благоустрою відділу з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою та розвитку інфраструктури. Відповідь опублікували у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна».

«Фото демонтажу, на жаль, в неякісному ч/б скані, тому, аби не мучити ваші очі, подаємо лише фото до. Далі буде. Зараз триває інвентаризація об’єктів в області», — розповіли активісту проєкту «Деколонізація. Україна».

Фото: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині прибрали ордени, але радянських солдатів залишили. Печенізька громада не позбавилася пам’ятників радянським солдатам.

Джерело

Новости Харькова