У харківських школах проводять опитування щодо формату навчання

Чиновники уже відзвітували, що переважна більшість батьків обрали повернення за парти.

У школах Харкова розпочалося опитування батьків щодо формату навчання, який вони хочуть обрати своїм дітям із 1 вересня.

У шкільних чатах, починаючи з 13 липня, стартували опитування. У різних школах по-різному роблять зріз думок батьків: десь прикріплюють відкриті опитувальники — «за» офлайн-навчання чи «за» онлайн-навчання. А десь прикріплюють невелику анкету за гугл-посиланням з кількома питаннями, і результат такого опитування інші батьки не бачать.

«Шановні батьки, мені потрібно надати таку інформацію адміністрації школи: яку форму навчання вибирає дитина у 2023/ 2024 навчальному році (попереднє опитування) — дистанційну чи очну (змішану). На змішану форму навчання будемо виходити за графіком. Діти, які навчаються за кордоном, навчаються дистанційно. Відповіді надсилайте не в загальну групу,а в індивідуальні повідомлення, на вайбер», — пише учителька одного з ліцеїв Основ’янського району.

У Слобідському районі учителі просять зазначити, де зараз перебуває дитина, чи планують повертатися з-за кордону і чи хочут виходити на заняття офлайн. У випадку уроків у приміщенні ліцею усі повітряні тривоги, обіцяють учителі, будуть проходить в найпростішому укритті у підвальному приміщенні. Надати відповідь просять швидко, протягом одного-двох днів.

У школі у Салтівському районі не приховують, що укриття немає, але також просять проголосувати за формат навчання. Очевидно, яку відповідь оберуть батьки.

Тим часом у Харківській міській раді говорять, що 70-80% батьків обрали навчання офлайн з 1 вересня 2023 року. Де і в який спосіб проводилось опитування, не уточнюють.

У профільному департаменті ХОВА також говорять про великий відсоток батьків, які погодились на те, щоб їхні діти займалися або у змішаному, або офлайн-форматі. За словами керівника департаменту освіти і науки ХОВА Олексія Литвинова, по регіону це 55-60% батьків і найвищий відсоток у Харкові — понад 80%. Про це Литвинов повідомив в інтерв`ю «Суспільному».

Як писав KharkovNEWS.info, Харків готується до початку нового навчального року. Як мінімум у змішаному режимі хочуть відкрити понад 150 шкіл. Із них 117 отримали після перевірки ДСНС акти про включення до переліку найпростіших укриттів у 2023 році. Ще у 33-х укриттях зараз ведуть ремонтні роботи, які до осені мають бути завершені.

Але очільник ХОВА Олег Синєгубов сказав, що «не знає школу у Харкові, де є захисна споруда, що відповідає нормам». В області хороші укриття є у кількох школах: ліцей «Обдарованість» (знаходиться на території Харкова) та Пісочинська школа.

Джерело

Новости Харькова