У Дергачах відновлять медичний центр

Будівлю Центру первинної медико-санітарної допомоги зруйнували російські війська.

Минулого року 8 квітня у будівлю Центру було три влучання.

Нині проводиться демонтаж будівлі та підготовчі роботи до зведення нового каркасу.

Роботи проводяться за рахунок Фонду ліквідації наслідків агресії росії проти України та за участі міського бюджету.

Проєкт відновлення Центру. Фото: ХОВА

Реконструкція Центру первинної медико-санітарної допомоги розрахована і на наступний рік. Будівлю обіцяють розширити та зробити її двоповерховою, – повідомляє сайт Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на заступника начальника ХОВА Михайла Харнама.

За проєктом тут встановлять автономну каналізацію, яка включатиме в себе станцію біологічної очистки.

«Цього року заплановано зробити фундамент, стіни і покрівлю. Також будуть виконуватися роботи з прокладання зовнішніх інженерних мереж. Наступного року будуть зроблені внутрішні мережі та благоустрій», – розповів інженер Сергій Воржавінов.

Реконструкція медзакладу. Фото: ХОВА

Реконструйована будівля також буде оснащена всіма необхідними елементами інклюзії. Із Центром первинної медико-санітарної допомоги підписано більше 40 тисяч декларацій. Від початку повномасштабного вторгнення рф робота закладу не припинялася. Поки будуть відновлювати будівлю, частина колективу розташовуватиметься в іншій амбулаторії міста та в місцевій поліклініці.

«У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Дергачів розпочали роботи наприкінці серпня цього року. Також на території Харківського району відновлюються амбулаторії в населених пунктах Лісне, Руська Лозова та Великі Проходи», – повідомив перший заступник начальника Харківської РВА Володимир Усов.

Як писав KharkovNEWS.info, у Дергачах обіцяють відновити 17 будинків до кінця року

Джерело

Новости Харькова