У деяких школах Куп’янського району почали навчатися діти

До освітнього процесу повернулася Петропавлівська громада.

У звільнених громадах Куп’янського району розпочали відновлювати дистанційне навчання у школах.

Минулого тижня до навчання повернулися учні двох шкіл Петропавлівської громади. Після 23 січня запрацюють три заклади загальної середньої освіти у Куп’янській громаді — селищах Ківшарівка, Куп’янськ-Вузловий та місті Куп’янськ. Ліцей у Кіндрашівській громаді також готується до відкриття. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на заступницю голови ХОВА Віту Ковальську.

У Петропавлівській громаді дистанційно навчають учнів із Петропавлівки, Куп’янської, Курилівської та Кіндрашівської громад. 

«Повертаємо до роботи наші школи на звільнених територіях Куп’янського району. Поки що, звісно, тільки в дистанційному форматі, бо іншого не дозволяє безпекова ситуація. Діти, які весь час повномасштабного вторгнення навчалися в інших регіонах або за кордоном, прагнуть повернутися до своїх шкіл», — сказала Віта Ковальська.

Наразі у Куп’янській громаді збирають інформацію про дітей, які навчатимуться у місцевих школах. За попередніми даними, очікується близько 450 учнів.

Зазначимо, до війни на Харківщині працювали 703 заклади загальної середньої освіти, на сьогодні дистанційно навчають дітей — 604.

За інформацією ХОВА, раніше навчання знову запустили у деяких населених пунктах інших звільнених громад Харківщини. Це — Вовчанська, Липецька, Куньєвська, Шевченківська, Дергачівська, Барвінківська, Старосалтівська, Борівська, Балаклійська, Великобурлуцька та Ізюмська громади.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська обласна рада затвердила програму економічного та соціального розвитку Харківської області на 2023 рік, згідно з якою на будівництво та відновлення закладів освіти необхідно 1,47 мільярда гривень. Станом на кінець грудня через війну на Харківщині тією чи іншою мірою були пошкоджені 806 закладів освіти (дитсадки, школи, виші, ліцеї).

Джерело

Новости Харькова