У центрі Харкова зупинили демонтаж старовинного маєтку, що опинився у власності митрополита

Роботи зупинили у будівлі на Бурсацькому узвозі.

Наразі з’ясовують, чому старовинний будинок досі не є пам’яткою архітектури й, відповідно, не захищений від незаконного будівництва.

Роботи у старовинному маєтку, що розташований на Бурсацькому узвозі, 6, зупинили. Фірма «Лакі Траст», у власності якої знаходиться будинок, розпочала будівельні роботи та встигла вже частково демонтувати будівлю, не маючи відповідних документів. Зокрема, у фірми немає договору оренди або права власності на землю, де ведеться незаконне будівництво, містобудівних умов та дозвільних документів на початок робіт.

«Будівництво було зупинене. Зараз ми бачимо напівзруйновану триповерхову будівлю в історичному центрі Харкова. До правоохоронних органів передані матеріали для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження, а міськрада перевіряє вимоги земельного та містобудівного законодавства, зокрема, вирішується питання про подання відповідного позову до суду. На жаль, власники будівлі на контакт із представниками міської ради не виходили та при зупинці робіт на об’єкті не з’явилися», — розповіла начальниця відділу правового забезпечення департаменту земельних відносин Харківської міськради Катерина Підлісна.

У міськраді говорять, що звернулися до Харківської обласної військової адміністрації, аби з’ясувати, чому старовинний маєток досі не внесли до Реєстру нерухомих пам’яток як пам’ятку архітектури.

«Катерина Підлісна наголосила, що ніякі роботи не будуть розпочаті, доки не вирішиться питання з кримінальним провадженням та не будуть отримані результати перевірки», — зазначили у міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info, старовинний маєток на Бурсацькому узвозі, 6, площею 659,8 квадратного метра, руйнують під приводом реконструкції. Маєтком, як з`ясував ХАЦ, володіє фірма «Лакі Траст», одним зі співвласників якої є митрополит Харківський та Богодухівський Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій (Олег Легкий). Ще один засновник — брат Онуфрія Яромир Легкий, його близько десяти разів зупиняли за п’яне водіння.

Джерело

Новости Харькова