Вулиця у Харкові носитиме ім’я командира «Фрайкору»

Вулицю Плеханівська перейменують на честь Героя України Георгія Тарасенка.

Перейменувати вулицю на честь командира добровольчого формування «Фрайкор» Георгія Тарасенка (позивний «Жора») пообіцяв Харківський міський голова Ігор Терехов.

Про це очільник міста повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Жору я знав особисто. І поважав його як справжнього патріота Харкова та України. Він був першим у своїй справі й опікувався вихованням у молоді любові до своєї країни», — написав міський голова. 

Терехов зауважив, що саме завдяки таким захисникам ми живемо сьогодні. 

«Найближчим часом вулиця Плеханівська буде названа на честь Георгія Тарасенка. Я давав слово, і я його дотримаю», — підкреслив Терехов. 

Георгій Тарасенко загинув під час визволення села Мала Рогань 25 березня 2022 року. Йому було лише 25 років. У 2014 році він активно брав участь у Революції Гідності, а потім вирушив на фронт. У 2017 році Тарасенко створив і очолив Добровольчий підрозділ «Фрайкор» і однойменну військово-патріотичну організацію.

Поховали Георгія Тарасенка біля Мотронинського монастиря у Черкаській області, поряд з пам’ятником загиблим воїнам 93-ї бригади «Холодний Яр».

Георгій став першим добровольцем з початку повномасштабного російського вторгнення, який був удостоєний найвищого ступеня відзнаки в Україні — звання Героя України (посмертно). 

Як писав KharkovNEWS.info, вулиці Харкова пропонують перейменувати на честь полеглих Героїв

Джерело

Новости Харькова