Викрили кримчанина, який вчився на Харківщині, а потім воював тут за росіян

Чоловік разом з іншими окупантами намагався захопити Куп'янськ.

Співробітники Служби безпеки України заочно оголосили підозру кримчанину, який воював у Харківській і Херсонській областях.

Чоловік народився у Криму, у 2008 році навчався у Малоданилівському ліцеї у Харківській області, а після закінчення вступив до вишу в Одесі. У 2014 році він виїхав на територію анексованого півострова, а з 2019 року став служити за контрактом у берегових військах Чорноморського флоту Воєнно-морського флоту Росії. Разом з іншими загарбниками у 2022 році брав участь в окупації українських територій, воював у складі «810-й отдельной гвардейской орденов Жукова и Ушакова бригады морской пехоты имени 60-летия образование СССР».

«З березня по вересень чоловік перебував на Куп’янському напрямку, він здійснював фільтрацію мешканців та виявляв «шпигунів та партизанів». Згодом його перекинули на тимчасово захоплену частину Херсонщини, але через велику кількість «отказников» та втрат їх повернули на доукомплектування в Крим. Вже в січні 2023 зловмисник знову намагався захопити Куп’янськ та Харків», — розповів речник управління Служби безпеки у Харківській області Владислав Абдула.

Слідчим відомо, що узимку 2023 року окупант знову воює на Харківщині.

Підозру окупанту сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України

Як писав KharkovNEWS.info, поліція встановила катів, які знущалися із людей на Харківщині. Один із підозрюваних є громадянином Росії, «старшим оперуповноваженим управління по боротьбі із незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ ЛНР». Інший  — громадянин України, займався організацією охорони людей, яких окупанти незаконно утримували на території Вовчанського агрегатного заводу, де була катівня росіян.

Джерело

Новости Харькова