В Інституті Бокаріуса призначили директора

Наказ про призначення підписав Мін'юст.

Після 60 днів випробувального терміну Сергій Тюлєнєв став директором Інституту Бокаріуса.

У понеділок 4 вересня у Національному науковому центрі «Інститут судових експертиз імені заслуженого професора Бокаріуса» пройшли загальні збори. Під час зборів оголосили наказ від 31 серпня 2023 року, виданий Міністерством юстиції України, щодо призначення Сергія Тюлєнєва директором цього Інституту.

Заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко також повідомив про призначення Тюлєнєва та розповів про його досягнення на посаді виконуючого обов’язки директора Інституту Бокаріуса. 

«Вас призначили виконуючим обов’язки керівника Інституту судових експертиз і дали 60 днів для змін. Що Ви можете зробити за такий короткий термін? Сьогодні фіксуємо результат. Вперше в історії Інституту підписуєте Меморандум про співпрацю у межах міжнародного наукового проєкту із залученням інвестицій на суму близько 49 мільйонів євро. Втричі збільшуєте прийом здобувачів ступеня доктора наук до докторантури», — повідомив Гайченко про роботу Тюлєнєва.

За словами Гайченка, також Тєлєнєв увів новий напрям досліджень на спеціальності «Право», де готуватимуть докторів філософії, відновив експертні спеціальності, припинив «сумнівні та корупційні схеми» роботи фондів. За два місяці в Інституті вдалося збільшити у два рази зарплатню судових експертів, оскільки стали проводити платні експертизи, заповнити вакантні посади та збільшити кількість слухачів на бюджетні (910 людей на 2023 рік).

«Де це все відбулося? Відповідаю: 29 червня 2023 року в. о. директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса» було призначено Сергія Тюлєнєва. З 31 серпня Сергій Тюлєнєв — директор ННЦ. Мої вітання всьому колективу Інституту, а новому директору — успіхів та нових звершень!», — зазначив Гайченко.

Нагадаємо, раніше директором Інституту Бокаріуса був Олександр Клюєв.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше Сергій Тюлєнєв очолював Науково-дослідний центр судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України у Києві. Сергію Тюлєнєву — 47 років. Закінчив Одеський інститут Сухопутних військ і Міжрегіональну Академію управління персоналом у Севастополі.

До 2014 року знаходився у Криму. Потім переїхав до Києва. Працював у різних міністерствах, до Мін’юсту прийшов у 2016 році. 

Джерело

Новости Харькова