В ексгауляйтера з Харківщини конфіскували нерухомість і позашляховик

Олег Калайда проведе у тюрмі 14 років.

Олег Калайда очолював так звану «народну міліцію» у Балаклії, пізніше керував «адміністрацією».

У колишнього гауляйтера Олега Калайди, якого ув’язнили на 14 років, конфіскували майно — елітну нерухомість і позашляховик. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

«Також у нього конфісковано приватне майно. Мова йде про елітну нерухомість загальною площею майже 200 м², а також позашляховик преміумкласу», — розповів Абдула.

Нагадаємо, вирок 50-річному Калайді винесли 19 лютого. Його визнали винним і засудили до 14 років ув’язнення. 

Калайду викрили 10 вересня 2022 року у Куп’янську, куди він переїхав із Балаклії після деокупації. До війни Калайда працював в українських правоохоронних органах у Балаклії майже 20 років, у січні 2022 року шукав роботу. Він був колегою гауляйтера Харківщини Віталія Ганчева, а під час окупації підтримав загарбників. Спочатку влаштувався до так званого «Балаклійського відділу поліції», а у вересні 2022 року став «исполняющим обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области».

«Перебуваючи у лавах псевдоустанови, він займався фабрикуванням «карних справ» проти українських патріотів та організовував чергування підлеглих на блокпостах. Згодом колаборанта «підвищили» до гауляйтера місцевої громади», — повідомили в СБУ.

Винним Калайду визнали за ч. 5 і ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. У суді Калайда своєї вини повністю не визнав, давати свідчення не схотів. 

Як писав KharkovNEWS.info, директора «ліцею» на Харківщині ув’язнили на рік. Віктор Сорокін погодився очолити так званий «ліцей», який окупанти створили на базі українського закладу освіти.

Джерело

Новости Харькова