Тварин у харківському екопарку могли отруїти під час Балу хризантем

Загинули всі ггризуни із контактної зони.

Правоохоронці з’ясовують, хто міг отруїти тварин.

Протягом трьох днів, з 6 по 8 жовтня, співробітники «Фельдман Екопарку» знаходили мертвих тварин у контактній зоні для дітей, зокрема шістьох морських свинок і 12 декоративних кролів. Не виключено, що тварин могли отруїти під час Балу хризантем.

Відвідувачі могли заходити і насипати отруйного корму, не виключають в екопарку. Отруєння підтвердив ветеринар екопарку під час розтину тушок. 8 жовтня слідчі відібрали зразки їжі у контактній зоні.

«За попередньою версією слідства, тварин отруїв хтось із присутніх під час традиційного фестивалю «Бал хризантем». Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюються причетні до злочину особи», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами, вчинене з особливою жорстокістю щодо двох і більше тварин) Кримінального кодексу України.

В екопарку закупили відеокамери і планують установити їх у кожній зоні. Бал хризантем тут триватиме, доки дозволяє погода.

Нагадаємо, 8 жовтня у харківському екопарку повідомили про загибель усіх тварин контактної зони. Під час розтину було з’ясовано, що тварин отруїли миш’яком.

Джерело

Новости Харькова