Троє ізюмчан стали «поліцаями» при окупантах

Чоловіки підуть під суд.

Колаборантам загрожує до 15 років в’язниці.

Троє жителів Ізюма під час захоплення міста добровільно перейшли на бік російських окупантів. Вони влаштувалися до так званого «Изюмского отделения полиции УВД ВГА Харьковской области», служили «оперуповноваженими карного розшуку».

«Обвинувачені приймали заяви від місцевих жителів, відбирали пояснення у свідків, складали протоколи огляду місця події», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Затримали колаборантів на початку 2023 року. Їм оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт передали до Дзержинського районного суду. Колаборанти перебувають під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 33-річний житель Балаклії був при окупантах «поліцейським охорони». Він охороняв адміністративні будівлі, склади та місцевого «збирача податків».

Джерело

Новости Харькова