Судитимуть російського агента «Лексуса» з Вовчанська 

Навіднику загрожує довічне позбавлення волі.

До Чугуївського міського суду Харківської області направили обвинувальний акт щодо 41-річного жителя Вовчанська, який був російським агентом.

Слідчі встановили, що чоловік обіймав посаду завідуючого господарством у медзакладі. У липні 2023 року на чоловіка вийшов представник ФСБ Росії. У Telegram він запропонував йому конфіденційно співпрацювати за гроші. Той погодився та надав розписку, де написав: «Готов выполнять разведывательные и диверсионные задачи». Він узяв псевдонім «Лексус». Чоловік здавав окупантам інформацію про дислокацію українських захисників та відправляв їм звіти про наслідки обстрілів.

«Обвинувачений надсилав ворогу інформацію про місцезнаходження українських військових та напрямки руху техніки на території Вовчанської територіальної громади, ставлячи відповідні відмітки на гугл-мапах. Також він «зливав» представнику фсб рф місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції України поблизу кордону з рф», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

В одному зі звітів навідник писав: «Единственное место вчера Вы немного не попали. Снаряды ложились в основном по дороге. Сейчас попробую сбросить точные координаты».

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає довічне ув’язнення. Чоловік знаходиться під вартою, права внесення застави не має.

Як писав KharkovNEWS.info, затримали «Лексуса» у листопаді 2023 року. Під час обшуку в нього знайшли телефон із листуванням з російським куратором.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова