Судитимуть колаборанта, який займався ЖКГ окупантів під час окупації Харківщини

Чоловікові заочно оголосили підозру.

Колаборант переховується від слідства.

Слідчі заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності 58-річному жителю селища Великий Бурлук. За даними слідства, під час окупації чоловік добровільно співпрацював із російськими загарбниками. Він улаштувався так званим «и. о. заместителя начальника территориального управления — начальника отдела жилищно-коммунального хозяйства Великобурлукского территориального управления ВГА Купянского района» в адміністрацію окупантів.

До окупації населеного пункту чоловік працював в ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Балакучу голову» гауляйтера Харківщини оголосили у розшук

«Колаборант займався вирішенням комунальних питань, зокрема забезпечував вивіз побутових відходів, обслуговування систем водопостачання та каналізаційних мереж», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Чоловік переховується, тому його оголосили у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, Олена Аргунова з Вовчанська отримала шість років ув’язнення за роботу на окупантів. Жінка працювала колишньою заступницею начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради.

Джерело

Новости Харькова