Судитимуть експоліцейського, через якого загинув таксист

Чоловік не пропустив автівку таксиста.

Колишньому поліцейському загрожує вісім років ув’язнення.

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього харківського поліцейського, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Обвинувальний акт передали до Київського районного суду Харкова.

ДТП сталася 10 серпня минулого року. Експоліцейський був за кермом автомобіля Dodge Journey. Він їхав Салтівським районом Харкова із перевищенням швидкості. Коли проїжджав перехрестя по вулиці Гвардійців-Широнінців, не пропустив машину Hyundai Sonata під керуванням 41-річного таксиста. Від отриманих травм таксист загинув.

«За результатами проведення експертизи отримано детальні параметри руху автомобіля, його гальмівної системи, системи рульового керування та двигуна, вектор зміни швидкості автомобіля та його руху. Встановлено, що обвинувачений рухався із перевищенням швидкості руху, яка змінювалась у межах 116 — 97 км/год», — розповіли у ДБР.

Обвинувальний акт щодо експоліцейського склали за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років тюрми з позбавленням права керувати транспортом до трьох років або без такого.

Як писав KharkovNEWS.info, Октябрський районний суд Полтави виніс вирок водієві фури MAN, який під наркотиками скоїв смертельну аварію на Окружній дорозі Харкова у листопаді 2021 року. Чоловіка визнали винним і засудили до 12 років тюрми.

Джерело

Новости Харькова