Суддею у Харкові хоче стати жінка, яку затримували за крадіжку цукру

Кандидатка у судді брала фіктивний шлюб та купила коштовну автівку, маючи непогашений кредит.

Помічник судді Другого апеляційного адміністративного суду хотіла стати суддею Київського районного суду міста Харкова.

Таке бажання Вікторія Павлова виразила наприкінці 2023 року, коли обирала суд, у якому хотіла б працювати. У лютому вона мала скласти «іспити», аби стати суддею. Але співбесіда з колегією №1 Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для Вікторії Павлової звершилася невдало, пише «Судово-юридична газета».

Причин для негативного рішення щодо кандидатки було кілька: по-перше, купівля коштовної автівки при наявності великого боргу.

«Члени колегії звернули увагу, що у кандидатки є велика кредитна заборгованість – близько 600 тисяч гривень, яку Вікторія Павлова, разом з процентами, буде сплачувати ще тривалий час. Борг виник через кредит у валюті, який кандидат взяла ще у 2007 році. Разом з тим, у 2021 році Вікторія Павлова придбала автомобіль HONDA HR-V 2015 року випуску майже за 302 000 гривень. Як кандидату вдалося, при наявності досить великого боргу, придбати не самий дешевий автомобіль, помічник судді чітко розповісти не змогла», — йдеться у матеріалі.

Але найбільше питань у членів колегії ВККС виникло до двох життєвих ситуацій, про які стало відомо. Це події майже десятирічної давнини, але Вікторія Павлова не змогла достеменно пояснити, чому вчинили саме так. В одному випадку взагалі йдеться про порушення закону.

«Справа в тому, що з 2011 по 2017 роки кандидатка перебувала у фіктивному шлюбі (визнаний таким судом). Відповідний шлюб був розірваний по ініціативі «чоловіка» через судовий процес. Фіктивний шлюб, за словами Вікторії Павлової, був потрібен для поїздок за кордон – була необхідність в отриманні візи. «Нічого негативного в цьому не бачу. Негативних наслідків для інтересів суспільства не було. Це був звичайний фіктивний правочин. Так склалися життєві обставини», — розповіла кандидатка. А 19 жовтня 2015 року Вікторія Павлова знов опинилася у не зовсім приємній ситуації – у супермаркеті «Клас» її затримали працівники охорони, які звинуватили кандидатку в крадіжці пакетиків з сахарною пудрою загальною вартістю 10 гривень. Поліцейські тоді склали щодо Вікторії Павлової протокол за ст. 51 (дрібне викрадення чужого майна) Кодексу про адміністративні правопорушення. У травні 2016 року Дзержинський райсуд міста Харкова закрив справу про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строку притягнення до відповідальності (3 місяці). Разом з тим, суд у своєму рішенні зазначив, що «вина правопорушника підтверджується матеріалами справи», — пише «Судово-юридична газета».

Вікторія Павлова повідомила колегії судей, що тоді начебто сталося непорозуміння, адже після медичної процедури вона не зовсім добре себе почувала і просто була неуважною на касі магазину. А про рішення суду вона начебто нічого не знала.

Джерело

Новости Харькова