Співробітникам спецшкіл виплатили двомісячну заборгованість із зарплатні

Кошти вже перераховані на рахунки навчальних закладів.

Із початку року протягом двох місяців за рішенням Держаудиту були призупинені виплати зарплатні працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторної шкіл Харківщини.

За словами начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ця проблема виникла через юридичну плутанину.

«Це дійсно проблемне питання, яке виникло через колізії у законодавстві та відсутність чітко визначеного джерела видатків», — пояснив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, обласна військова адміністрація спільно із керівництвом Уряду протягом цього часу працювала над вирішенням та зробили все можливе, аби врегулювати питання.

«Нам вдалося спільно напрацювати алгоритм та ліквідувати заборгованість. На сьогодні двомісячна заробітна плата у повному обсязі сплачена. Кошти вже перераховані на рахунки навчальних закладів. Будемо вживати всіх необхідних заходів для гідної оплати праці вищевказаним категоріям», — написав Олег Синєгубов у Telegram.

Нагадаємо, у спеціальних і санаторних школах, які утворені Харківською облрадою, навчаються діти з особливими освітніми потребами. У 2024 році з обласного бюджету співробітникам спецшкіл не виплачували гроші.

Як писав KharkovNEWS.info, Верещук вимагає виплатити зарплати учителям на Харківщині, які не отримували гроші через недбалість чиновників. За словами Верещук, в обласному бюджеті закладені кошти на такі виплати, тому вона доручила представникам Харківської обласної військової адміністрації врегулювати питання. 

У той же час голова ХОВА Олег Синєгубов вважає, що заклади дошкільної освіти, зокрема і при спецшколах, мають фінансуватися не з обласного бюджету, а з бюджетів місцевого самоврядування.

Джерело

Новости Харькова