Смертельна ДТП: батька Колі Харківського судитимуть, матір переховується

Слідство встановило, що через безвідповідальність батьків підліток скоїв кілька злочинів.

В аварії, яку скоїв підліток, загинув чоловік та постраждали троє людей.

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 50-річного батька Миколи Харківського, який у 16 років скоїв смертельну аварію. Матір переховується від слідства, тому розглядається можливість оголосити її у розшук.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що неповнолітній хлопець протягом 2019-2021 років вчинив низку адміністративних та кримінальних правопорушень внаслідок тривалої та системної безвідповідальності власних батьків», — зазначили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно батька склали за ст. 166 (злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 26 жовтня 2021 року в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові сталася смертельна ДТП. Автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського намагався перетнути перехрестя на червоне світло та зіткнувся з Chevrolet.

Унаслідок ДТП 58-річний водій Chevrolet загинув, постраждали троє пасажирів Infiniti — двоє хлопців 19 років і дівчина 16 років. Постраждалих із важкими травмами ушпиталили. Миколу Харківського затримали. Він визнав провину. 

4 січня 2022 року до Червонозаводського райсуду направили обвинувальний акт щодо Харківського. Через війну цей суд був вимушений змінити територіальну підсудність справ. З березня 2022 року справу слухали у Ленінському райсуді Полтави.

У травні 2023 року Червонозаводський районний суд Харкова отримав для розгляду із Ленінського райсуду Полтави справу Миколи Харківського. Головуючим у справі визначили Анну Шиховцову. 16 червня у суді відбулося підготовче засідання у справі Миколи Харківського.

Джерело

Новости Харькова